Johann Sebastian Bach

Ludwig van Beethoven

Wolfgang Amadeus Mozart


Klassieke muziek en in het bijzonder die van Bach heeft altijd een bijzondere rol gespeeld in onze muzikale familie

We zijn er mee opgegroeid, mijn broer Cor heeft, zoals vast wel bekend bij de liefhebbers, alle orgelwerken van Bach opgenomen op cd. Zo is er een prachtig klankdocument ontstaan. Natuurlijk gespeeld op het mooie Bachorgel in de Grote Kerk van Dordrecht  Bachproject | Orgels en projecten | Cor Ardesch

 

Zelf lag mijn talent niet in het bespelen van een instrument, maar ontdekte ik mijn passie voor het beeldhouwen.

Wat is er dan mooier om een eigentijdse buste van Bach te maken. 

Hierbij heb ik geprobeerd naast uiterlijke kenmerken, de gelaagdheid, zoals we die kennen in de muziek van Bach, weer te geven.  Op de achterkant treft u het Bach logo aan. 

Oorspronkelijk heb ik dit beeld uitgehouwen in wit marmer. Dit marmeren beeld is vorig jaar een half jaar tentoongesteld in de Grote Kerk in Dordrecht.  Binnenkort krijgt het gezelschap van 2 andere componisten. 

 

Het beeld van Bach is ook gereproduceerd in brons. Dit bronzen beeld heb ik op 24 maart 2023 met trots overgedragen aan de kerkrentmeesters van de indrukwekkende Grote Kerk in Dordrecht, waar het een eigen plek gekregen heeft naast het unieke Bachorgel. Dit voorafgaand aan een prachtig Bachconcert 'Bach by candlelight' door Cor Ardesch.


februari 2023
Inmiddels heb ik de marmeren buste van Beethoven bijna gerealiseerd...  Het resultaat laat ik graag zien, als ook het derde beeld, Mozart,  gereed is.

Hopelijk krijgt het beroemde trio t.z.t. een mooi podium om ze voor het eerst samen te tonen.